Annons

Skyttekungen sänkte Nosaby

Tolv mål på tio matcher inför derbyt och sedan ett hattrick på det.
Mike Andrew såg på egen hand till att Nosaby blev utan poäng i besöket på Österås under onsdagskvällen.
Hässleholm • Publicerad 19 juni 2019
Jacob Lennartsson, Hörvikens IF. Fotboll.
Jacob Lennartsson, Hörvikens IF. Fotboll.

– För att stoppa honom måste man nog fokusera på att inte låta andra ge han bollen i första skedet då han är så komplett, säger Nosabys Jacob Lennartsson.

Det var ett väldigt försiktigt och passivt Nosaby som kom ut till den första halvleken mot ett hemmalag som tryckte på ordentligt och innan tio minuter var spelade hade seriens skyttekung Mike Andrew presenterat sig.

Annons

1–0 kom på ett kvickt och rappt anfall från IFK där man frispelade Andrew som i sin tur borrade ner bollen i Max Rundqvists högra hörn. 2–0 kom i sin tur när Nosabys Hampus Rydh rev ner en för dagen sylvass Mike Andrew i straffområdet efter en längre period av Hässleholmsdominans. Andrew själv tog vara på straffen för att få med sig 2–0 in i paus.

– Vi pratade sekunder innan avspark just om att vår styrka varit att börja matcherna bra men ärligt talat så vet jag inte varför det blev som det blev i dag, säger Nosabys tränare Jacob Lennartsson

Direkt i andra halvlek punkterades det lilla hopp som fanns kvar för Nosaby att vända då Mike Andrew slog till än en gång. Han droppade ner från sin anfallsposition, mötte boll, vände upp och skickade iväg en riktig projektil som seglade via stolpen in i mål.

– Jag försöker bara göra så många mål jag kan för att hjälpa laget och jag får bra hjälp tillbaka med så det känns mycket bra för tillfället, säger Mike Andrew.

Nosaby fann visserligen lite hopp i Kevin Ketteridges nickmål till reducering 3–1 och en god forcering mot slutet, men det till ingen nytta. Det här nederlaget för gästerna var helt enkelt signerat Mike Andrew.

– Han är en extremt skicklig och komplett fotbollsspelare som kan spela både fel- och rättvänd och han är den som viktar över kraftigt till deras fördel i perioder då det är jämt i matcher.

Anton NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons