Annons

Slog världsettan – till final i WTA-slutspelet

Aryna Sabalenka har fått sin revansch på tennisens världsetta Iga Swiatek efter semifinalförlusten i US Open. Det tog belarusiskan till final i WTA-slutspelet.
Tennis • Publicerad 7 november 2022
Aryna Sabalenka blev väldigt glad för segern över världsettan Iga Swiatek.
Aryna Sabalenka blev väldigt glad för segern över världsettan Iga Swiatek.Foto: LM Otero/AP/TT

I finalen, natten mot tisdag svensk tid, ställs Sabalenka mot Caroline Garcia, Frankrike, som i sin semifinal besegrade Maria Sakkari, Grekland.

Sabalenka vann semifinalen i WTA-slutspelet i Fort Worth, Texas, över Swiatek med 6–2, 2–6, 6–1. Hon fick därmed revansch från semifinalen i US Open i september då Swiatek vann och tog sig till final, där hon också vann.

Annons

Efter matchen säger Sabalenka hon tycker att det är ett "mirakel" att hon gått till final efter att tidigare i år inte ens haft en plats i WTA-slutspelet.

För Swiatek innebar förlusten att hennes 15 matcher långa segersvit tog slut.

– Jag ville se till att hon tänkte att hon var tvungen att jobba hårt för att slå mig. Bara genom att tänka så lyckades jag spela så otroligt bra, säger Sabalenka.

Finalen kan bli tät och spännande. Sabalenka och Garcia har 2–2 i inbördes möten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons