Annons

SM-premiär utan Stoffe Nilsson

När rally-SM inleds på lördag är Vinslövsföraren Stoffe Nilsson är långt ifrån startlinjen. Det är fortfarande oklart när – eller om – han kommer tillbaka.
Sport • Publicerad 1 januari 2004
Stoffe Nilsson.
Stoffe Nilsson.Foto: 

Stoffe Nilsson går ett osäkert rallyår till mötes.

Efter den misslyckade fjolårssäsongen vågar Subaruföraren inte ta ut något i förskott.

Annons

– Just nu står det mesta stilla. Ärligt talat så har jag ingen aning om hur det blir. Det är mycket som ska till innan det blir en ny satsning, säger han.

Har du redan räknat bort 2004?

– Nä... men med tanke på förutsättningarna så ligger jag lågt än så länge. Jag har mycket annat för mig så länge. Jag jobbar hårt i familjeföretaget och har hus och hem att ta hand om, så det finns annat än rally. Problem började i Lille Mats Rallysprint i Hässleholm i april ifjol.

SM-trean Stoffe Nilsson var då tillbaka i sin Subaru Impreza för en storsatsning mot toppen i grupp N.

Men återkomsten gav inte önskat resultat.

Stoffe Nilsson halkade efter direkt och var totalt chanslös mot Leif Nilsson.

Sedan dess har Vinslövsföraren hållt sig borta från tävlingsarenorna.

– Vi hade problem med bilen, men det är åtgärdat nu. Men det går inte att komma med samma Subaru i ytterligare ett år. Bilen är från år 2000 och den är inte konkurrenskraftig längre. Bilen är till salu och innan den är såld så lär det inte hända någonting.

– Det finns tre fyra intressenter, men de måste få klart med sina sponsorer och med all finansiering innan ett köp. Och jag vet inte hur länge det dröjer innan den biten är klar. Vägen mot en comeback kan delas in i fyra steg:

Hitta en köpare till Subarun.

Annons

Få tag i den senaste Subaru Impreza-modellen.

– Det vet man inte heller hur långt tid det tar. Men om jag ska fortsätta så blir det i en ny och konkurrenskraftig bil. Jag sitter inte och riskerar livet i en annan och sämre modell. Den tiden är förbi.

Göra klart med finansieringen.

– Den satsning jag vill göra kostar pengar och det krävs förstås sponsorer. Sedan får man se vad det är man ska köra, om det blir SM eller något annat.

Träning.

– Körandet har jag i blodet, men man får räkna med lite tid att trimma in sig med bilen.

Kan det bli aktuellt med tävlingar i gamla Subarun i väntan på rätt köpare?

– Det tror jag inte. Men det är klart, någon mindre tävling på hemmaplan ska man kanske inte utesluta.

Anders Thell

RALLY KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons