Annons

SM-silver till Skånelaget

INNEBANDY Silvermedalj – och uttagen i All Star Team. Tala om lyckat SM för Willands 18-årige innebandytalang Karl-Johan Nilsson.
Sport • Publicerad 7 januari 2001

Landslagsmeriterade Karl-Johan var en av tre innebandyspelare från division IV-laget Willands, som blev uttagen i Skånelaget inför SM-turneringen för 18-åringar.

Också backen Christoffer Rydberg och forwarden Patrik Johansson fanns med i distriktslaget, som i fredags åkte till Sävsjö i Småland för att spela SM. Från Österäng deltog målvakten Greger Andersson (också han med meriter från landslaget), samt centern Christoffer Malmgren.

Annons

Och visst blev det en succéturnering för Skånespelarna.

Laget tog sig hela vägen till final, genom klara sig vidare från gruppspelet, vinna kvartsfinalen och sedan slå ut Småland i semifinal.

I finalen under söndagen blev dock Västergötland för svårt. I första perioden gick värtgötarna upp till 3–0, och även om Skåne kom igen starkt i tredje perioden, och gjorde två mål så lyckades laget aldrig komma ikapp. Båda Skånemålen i finalen gjordes av Röke-spelaren Alexander Nede.

Bäst i laget under finalen var dock Skånes förstemålvakt, Mattias Andersson från Högaborg. Mattias valdes till matchens lirare, och fick dessutom en plats i det all star team som togs ut efter turneringen.

Där fick Karl-Johan Nilsson som nämnts platsen som center, tillsammans med två kedjespelare från Västergötland. De två backarna i all star-laget kom från Uppland respektive Småland.

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons