Annons

Småkronorna världsmästare efter finalskräll

Ishockey • Publicerad 1 maj 2022
Noah Östlund, här i Djurgårdens tröja, var en av nycklarna till att Småkronorna på söndagen kunde ta guld i U18-VM. Arkivbild.
Noah Östlund, här i Djurgårdens tröja, var en av nycklarna till att Småkronorna på söndagen kunde ta guld i U18-VM. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Sveriges U18-herrar i ishockey tog ett oväntat VM-guld på söndagen genom att vinna finalen mot ett favorittippat USA med 6–4.

Småkronorna var långa stunder utspelade – USA vann skotten med 51–15 – men visade prov på knivskarp effektivitet samtidigt som Linköpingsmålvakten Hugo Hävelid var formidabel mellan stolparna.

Annons

En annan matchhjälte var Djurgårdens Noah Östlund, som gjorde två av Sveriges mål.

Sverige inledde turneringen i Tyskland med att förlora mot Lettland, men har sedan bara blivit bättre och bättre. Efter segrar mot Schweiz, Finland, Tyskland blev det ett nytt grannmöte i semifinalen, där Småkronorna på nytt besegrade Finland, med 2–1.

Finländarna tog sedan bronset, genom seger mot Tjeckien.

Det är det andra U18-VM-guldet för Sverige, som också vann 2019. I fjol fick Småkronorna nöja sig med ett brons.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons