Annons

Nytt coronautbrott i SHL – matcher flyttas

SHL-ishockeyn fortsätter att plågas av covid-19.
Nu stänger Färjestad ner verksamheten på grund av ett coronautbrott i klubben.
Ishockey • Publicerad 11 mars 2021
Färjestad stänger tillfälligt ner A-lagsverksamheten efter coronautbrott i truppen.
Färjestad stänger tillfälligt ner A-lagsverksamheten efter coronautbrott i truppen.Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestads bortamatch mot Djurgården på lördag skjuts fram efter att smitta konstaterats i Karlstadlaget. Ännu är inget nytt speldatum klart.

För Färjestad innebär det att A-lagsverksamheten stängs ner och endast det fåtal som har antikroppar tillåts komma in i klubbens lokaler för att träna. Övriga isoleras i sina hem och ska nu testas varje dag, åtminstone resten av veckan.

Annons

"Ja, vi får göra så just nu", säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

"Vi har klarat oss länge och gjort ett hedervärt arbete med avstånd i våra lokaler och allt annat som man ska tänka på. Jag är kanske mest förvånad att det inte hunnit i fatt oss tidigare. Vi har spelat mot lag som strax efter har fått stänga ned men klarat oss".

Helt oväntat är det inte. Malmö meddelade under torsdagen, mindre än ett dygn efter SHL-matchen mot just Färjestad, att man drabbats av ett nytt coronautbrott vilket lett till flera framskjutna matcher.

Malmös besked gjorde också att hela SHL-slutspelet måste flyttas fram. Grundserien hinner helt enkelt inte spelas klart till den 27 mars, då det var tänkt att åttondelsfinalerna skulle dra i gång.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons