Annons

Snacka om rysare

INNEFOTBOLL KRISTIANSTAD Tre man på botbänken och 0–3 efter tre minuter. Efter den starten skulle det egentligen inte gå för Bromölla att vinna mot Näsby. Men Bromölla gjorde det omöjliga och vann efter en äkta rysare.
Sport • Publicerad 29 december 2002
"Vi lyckades". Bromölla var riktigt illa ute mot Näsby och låg under, 0–3, tidigt efter ett par dumma utvisningar. Till slut lyckades Bromölla vinna efter en äkta rysare.
"Vi lyckades". Bromölla var riktigt illa ute mot Näsby och låg under, 0–3, tidigt efter ett par dumma utvisningar. Till slut lyckades Bromölla vinna efter en äkta rysare.Foto: 

Det var mötet mellan lagen som spelade i fotbollstrean i höstas. Det låg något extra i luften när lagen hoppade ner på golvet i Idrottshallen.

– Det är ju inget riktigt derby men det känns som det, menar Jesper Westerberg, Bromöllas talang som nästa år spelar i Landskrona Bois.

Annons

Bromölla skulle få rena mardrömsstarten på matchen. Efter 1.51 när matchen fortfarande var mållös hettade det till – och det med råge.

Näsby lyrade in bollen i Bromöllas straffområde. Bromöllas Stefan Nord ryckte till med armen och bollen styrdes utanför via Nords axel. Domarna Mats Olsson och Roger Persson hade inget att välja på. Rött kort för Nord och färdigspelat.

Då kom nästa dråpslag för Bromölla. Tord Qvarforth gillade inte Nords röda kort utan började käfta och skälla på domarparet.

Qvarforth slutade aldrig och Olsson drog fram det gula kortet, som betyder en minut i utvisningsbåset.

– Han var till och med nära att få rött, jag sa till honom att han skulle passa sig resten av matchen, säger domaren Mats Olsson.

Osmart och dumdristigt av Qvarforth.

Men eländet var inte över för det. I spel två mot fyra blev målvakten Jonathan Altergren skakis och skickade ut lädret bland publiken. Givetvis ny utvisning och spel en mot fyra (!) för Bromölla. Näsby gick ifrån till 3–0 under dessa minuter men borde faktiskt gjort fler mål.

– De borde kört på lite tuffare i det läget, vi ska nästan vara glada att det ”bara” stod 3–0 efter alla våra utvisningar, menar Jan–Owe Jansson, Bromöllas nygamle tränare.

Efter den svaga inledningen skakade Bromölla snabbt av sig chocken och började spela innefotboll.

– Men ett tag kändes det hopplöst, när man satt i avbytarbåset ville man bara hoppa in och hjälpa till, säger Sebastian Valentinsson i Bromölla.

Annons

– Men vi hade absolut inte givit upp. Vi var i underläge flera gånger i HIF–cupen och då vände vi, vi vet att det finns moral i laget och det var bara att köra på, säger evighetsmaskinen Jonas Svensson

Bromölla körde på så pass bra att man hade ätit upp till 5–4 i halvlek. I den andra klev Jesper Westerberg och hans felriktade dojja in i bilden.

Först skickade han iväg ett skott som var på väg utanför men som Näsbys Martin Karlsson styrde in i eget mål. Det målet betydde 6–5 och det var första gången som Westerbergs Bromölla var i ledningen.

Men det skulle vända igen. Izet Music klev in i matchen och gjorde 6–6 och sedan 7–6 till Näsby. När Izet slog in 7–6 återstod endast 50 sekunder av matchen.

Då var det dags för Westerberg och ett nytt misslyckat skott. Han tog några steg in på Näsbys planhalva, 20 sekunder återstod av matchen, och drog på.

Skottet blev dåligt och rullade med dålig fart mot Näsbymålet. Då fick han hjälp igen. Denna gång av en okänd Näsbyspelare.

– Bollen tog på en av deras spelare men jag såg inte vilken, säger Westerberg.

Det såg inte vi heller.

Målet betydde sudden death och där steg en annan ung grabb fram.

Med en (!) sekund kvar av den andra förlängningsperioden drog in Valentinsson in segermålet.

Annons

– Jag hade ingen som helst koll på att det bara var en sekund kvar. Jag drog min gubbe och sen sköt jag, säger Sebastian Valentinsson och ser hur nöjd ut som helst.

Vi förstår honom. Bromölla gjorde det omöjliga möjligt.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons