Annons

Söderberg tappade segern efter jättedrama

Sebastian Söderberg klättrade från elfte till första plats – och kunde nästan lägga vantarna på segerpokalen efter att ha spelat klart den sista rundan i British Masters.
Då stal dansken Thorbjørn Olesen triumfen framför ögonen på honom
Golf • Publicerad 8 maj 2022
Sebastian Söderberg. Arkivbild.
Sebastian Söderberg. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Sebastian Söderberg fick uppleva många känslor på kort tid efter den sista rundan på The Belfry utanför Birmingham.

Först besvikelse över att inte ha räckt till för att vinna. Därefter såg det ut som att han fått segern nästan till skänks sedan ledaren Richie Ramsay gjort dubbelbogey på sista hålet.

Annons

Sebastian Söderberg gick fyra under par sista dagen och kunde från klubbhuset följa skottens kollaps. Den andra turneringsvinsten på Europatouren var nära för golfaren från Eksjö.

Men då kom Thorbjørn Olesen från ingenstans. Efter en eagle, två slag under par, på det näst sista hålet avslutade dansken med en birdie på det 18:e hålet.

Dansken avgjorde med en putt på tolv meter på den allra sista greenen. Tre slag under par på de två sista hålen räckte för seger med ett slags marginal.

Olesen var i täten efter tredje dagens spel, men tappade sin ledning efter skakigt spel i inledningen av den sista dagen innan sin gyllene comeback.

– Det var tufft, jag fick kämpa i dag. På något sätt kämpade jag vidare och sättet jag avslutade det på är otroligt, säger Thorbjørn Olesen till Viaplay.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons