Annons

Söderhamn nära SM-guld – vände mot Eslöv

Det är klar fördel för Söderhamns UIF, som vann den första SM-finalen i bordtennis mot Eslövs AI med 4–3 efter stor dramatik.
– Det är minst sagt små marginaler, sade Viktor Brodd, som snodde matchvinnarrollen från Eslövs stjärnspelare Truls Möregårdh.
Bordtennis • Publicerad 1 maj 2023
För Truls Möregårdh och Eslöv väntar nu en måstematch. Arkivbild.Foto: TT

Truls Möregårdh vann programenligt båda sina singlar även om Anders Eriksson tvingade honom till ett skiljeset.

Även Viktor Brodd vann båda sina singlar, men Daniel Kosiba var nära att ge Brodd dennes andra förlust på hela säsongen. Vinst där och Eslöv hade vunnit första finalmatchen med 4–2.

Annons

Vid underläge 5–4 i skiljeset visade Viktor Brodd varför han är seriens näst bästa spelare och såg till att utjämna till 3–3.

– I en final är det så klart lite mer anspänning men jag har stort självförtroende och det här är min klart bästa säsong, sade Viktor Brodd.

För att skilja lagen åt väntade en avgörande dubbel i bäst av tre set om vilket lag som skulle skaffa sig fördel inför returen i Söderhamn.

Länge såg det ut som om Truls Möregårdh i par med Alex Naumi skulle frälsa hemmapubliken. De tog hem första set, tappade andra knappt, men skaffade sig 6–0 i skiljeset.

I det näst intill hopplösa läget för Söderhamn tog Viktor Brodd och Koji Uezu sju raka poäng och avgjorde på sin andra matchboll till 12–10.

– Det hade så klart varit skönt att få med oss en seger. Just nu känns det tufft, segt och tråkigt. Jag brukar inte klaga men tycker vi hade lite oflyt på slutet, sade Truls Möregårdh.

Nu har Söderhamn två chanser på hemmaplan att bärga klubbens sjunde SM-guld genom tiderna. Det blir samtidigt en delikat uppgift för Truls Möregårdh och Eslövs AI om man på nytt vill återta tronen i svensk pingis.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons