Annons

Sofie är less på Uffes ord

"Målen och segrarna kommer, det är jag övertygad om", sa Ulf Palmquist. Sofie Persson replik var sylvass: "Jag måste erkänna att jag börjar bli riktigt trött på de orden."
Sport • Publicerad 3 juli 2008

KDFF-tränaren Ulf Palmquist har under våren till och från pratat mycket om att målen och segrarna så småningom som ska komma.

När mer än halva serien är spelad pratar han fortfarande om detta "fenomen".

Annons

– Vi ska ha i åtanke att våra anfallare aldrig har spelat i allsvenskan tidigare, sa han efter gårdagens förlust.

När mittfältsrivaren Sofie Persson fick ordet och bads ge sin syn på matchen så gick hon omgående över till det som Palmquist säga "ska komma."

– "Det kommer, det kommer, det gäller bara att fortsätta"…jag börjar bli riktigt trött på det nu, säger Sofie och såg allt annat än nöjd ut.

Sofie har sin syn klar på varför det ser ut som det gör.

– Det är såna totala kontraster jämfört med i fjol, nu känns det som att vi saknar självförtroende och vi vågar inte riktigt göra det vi ska, det är så himla tydligt. Vi måste börja tro på det vi verkligen kan, säger hon.

– På det sättet vi agerar i dagsläget får det i stället motsatt effekt, vi blir ineffektiva.

Rättvist att Örebro vinner i dag?

– Det får man säga, de är effektivare än oss och fotboll går ut på att utnyttja sina chanser och göra mål.

Sofie var nöjd med en sak.

– Vi har i alla fall trygghet i vårt rullande, vi har inte börjat tjonga, säger Sofie, som nu längtar efter det långa sommaruppehållet.

– Vi behöver ett break, det kan låta töntigt att säga det, men vi är rätt många spelare som spelat ganska många matcher i vår och det sliter. det har blivit många förluster…

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons