Annons

Sörenstam ordförande i golfens världsförbund

Annika Sörenstam vann det mesta som kunde vinnas som damgolfens världsetta.
Nu svingar hon snart en ny klubba.
Den som ordförande för det Internationella golfförbundet, IGF.
Golf • Publicerad 3 december 2020
Annika Sörenstam tar från 1 januari över som ordförande i det Internationella golfförbundet. Arkivbid.
Annika Sörenstam tar från 1 januari över som ordförande i det Internationella golfförbundet. Arkivbid.Foto: Johan Nilsson/TT

Sörenstam tar över uppdraget efter avgående Peter Dawson, som suttit på posten de senaste tio åren.

"Peter gjorde ett bra jobb och jag är ödmjuk och hedrad över att ha blivit ombedd att ersätta honom. Som en internationell spelare betyder det mycket att ha golf tillbaka i OS, för mig och vår sport. Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta med styrelsen, IOK och golfens styrande organ i ansträngningarna att få sporten att fortsätta att växa globalt" säger Sörenstam i ett pressmeddelande.

Annons

Från och med den 1 januari 2021 är det Sörenstam som leder IGF, världsförbundet med 151 medlemsförbund från 146 länder och med mer än 60 miljoner anslutna golfare.

"Jag önskar min efterträdare, Annika Sörenstam, all framgång. IGF kan inte vara i bättre händer" säger Peter Dawson i ett pressmeddelande

Vid dagens digitala sammanträde, där Thomas Bach, Internationella olympiska kommitténs ordförande deltog, tackade IGF:s styrelseordförande Jay Monahan Dawson för hans arbete. Monahan ser fram emot att ha Sörenstam i en ny roll som en av golfens främsta frontfigurer.

"Vi är stolta över att ha någon så skicklig och allmänt respekterad som Annika Sorenstam i rollen som ordförande. Annika spelade en framträdande roll i golfens framgångsrika strävan att bli olympisk. Hon tjänade som en global ambassadör med Jack Nicklaus och har sedan hon avslutande sin spelarkarriär varit dedikerad till att främja kvinnlig golf på alla nivåer genom sin stiftelse. Hon är den perfekta personen för att efterträda Peter".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons