Annons

Spekulationer om legendarmöte i ringen

Boxning • Publicerad 13 maj 2020
Evander Holyfield, till vänster, mot Mike Tyson? Det spekuleras i ett möte mellan boxningslegendarerna, här i samband med en filmvisning i New York 2015. Arkivbild.
Evander Holyfield, till vänster, mot Mike Tyson? Det spekuleras i ett möte mellan boxningslegendarerna, här i samband med en filmvisning i New York 2015. Arkivbild.Foto: Andy Kropa/AP/TT

Förre tungviktsmästaren Evander Holyfield, 57 år, har lagt ut en träningsfilm på Twitter, vilket lett till spekulationer om han är på väg att göra comeback för att möta sin förre rival Mike Tyson.

Tyson, 53, har lagt ut flera träningsfilmer de senaste veckorna och i måndags följdes det av meddelandet "Jag är tillbaka!".

Annons

Tyson är den förste tungviktsboxaren i historien som samtidigt var mästare i de tre organisationerna WBA, WBC och IBF. Tyson och Holyfield hade två heta drabbningar när de var som bäst, bland annat det kontroversiella mötet 1997 när Tyson tuggade i sig en bit av Holyfields öra.

Boxningspromotorn Eddie Hearn säger att han kontaktats av Tysonlägret, men är enligt AFP tveksam till det etiska i att en 53-åring skulle göra comeback.

– Jag skulle förmodligen vilja se det, men jag känner samtidigt – är det inte är lite oansvarigt att släppa fram en 53-årig legendar i boxningsringen?, säger han till British boxing television.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons