Annons

Spelarna nobbar Ryssland om kriget fortsätter

Det är få ställen i idrottsvärlden där den ryska frånvaron märks så mycket som i bandy-VM. Men ingen av de svenska spelare som TT talar med på finaldagen vill släppa in Ryssland i VM, så länge kriget i Ukraina fortsätter.
Bandy • Publicerad 2 april 2023
"Det är starkt nej från min sida", säger Linnea Larsson, lagkapten i damlandslaget, på en fråga om Ryssland kan släppas in i bandy-VM trots att kriget fortsätter.
"Det är starkt nej från min sida", säger Linnea Larsson, lagkapten i damlandslaget, på en fråga om Ryssland kan släppas in i bandy-VM trots att kriget fortsätter.Foto: Caisa Rasmussen / TT

Båda lagkaptenerna ger bestämda svar om saken.

– Det är inte jag som kan bestämma, men jag har min egen åsikt och den är solklart nej, säger Martin Karlsson i herrlandslaget.

Annons

– Det är starkt nej från min sida, säger Linnea Larsson i damlandslaget.

Att Ryssland inte får vara med, på grund av invasionen i Ukraina, är inget spelarna funderat på under VM.

– Vi är här för att spela riktigt bra bandy. Allt runt omkring är beslut som förbunden får ta, framhåller Linnea Larsson.

Målvakten Isabelle Larsson håller med sin lagkapten om att bojkotten av Ryssland ska fortsätta, så länge kriget gör det.

– Jag tycker jättesynd om spelarna i det ryska laget. Det är inte deras fel. Men jag tycker inte att de ska vara med, på grund av hur läget ser ut, säger Larsson.

Rutinerade Christoffer Edlund är på samma linje.

– Så länge det är som det är nu, så spelar vi nog på det här sättet, tycker jag, säger han.

Ingen tillfrågad svensk spelare säger ja till att släppa in Ryssland i VM medan kriget pågår. Någon väljer att inte uttala sig.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons