Annons

Sportchefen lämnar Timrå för HV71

På lördagen stod det klart att Timrå säkrat spel i SHL även nästa säsong, efter kvalspel mot Djurgården. Men det blir utan sportchefen Kent Norberg.
Ishockey • Publicerad 3 april 2022
Kent Norberg. Arkivbild.
Kent Norberg. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Norberg har skrivit på ett treårskontrakt med HV71, som just nu kvalspelar för att ta sig upp i högsta ligan igen.

”Kent har den erfarenhet och rutin vi söker för att vi ska vara framgångsrika i framtiden”, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71, i ett pressmeddelande.

Annons

Norberg har varit sportchef i Timrå i 18 år och har även varit i Frölunda i tre år.

"Det ska bli oerhört kul. HV71 är en anrik förening som hör hemma i den högsta serien och mitt jobb blir att bygga ett starkt lag oavsett vilken serie klubben spelar i nästa säsong. Efter många år i Timrå börjar jag nu om på noll och blir också bedömd från noll och den utmaningen ser jag mycket fram emot", säger Norberg.

Johan Hult, som varit sportchef i HV71 sedan 2014, fick inte förnyat kontrakt i Jönköpingsklubben, som vann grundserien i hockeyallsvenskan överlägset.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons