Annons

Stavanger drar sig ur vid publikgräns

Ishockey • Publicerad 11 maj 2020
Stavanger Oilers kan dra sig ur norska elitserien om publiken maximeras till 500 åskådare. Arkivbild.Foto: Carina Johansen

Om antalet åskådare maximeras till 500 vid allmänna sammankomster under hösten drar sig Stavanger Oilers ur norska elitserien.

Det slår ägaren Tore Christiansen fast.

Annons

– Då blir det i så fall nio lag. Då gör vi ingenting. Det är så enkelt som att vi driver ett aktiebolag och kan inte drivas av kreditgivarna. Det är olagligt. Vi kan inte spela med 500 på läktaren, säger Tore Christiansen till VG.

Elitserien inleds vanligen i mitten av september. Just nu arbetar norsk ishockey på tre förslag för nästa säsong. I alla alternativen ska lagen spela 45 matcher. Enligt det sista alternativet skjuts premiären fram till den 15 november. En senare seriestart innebär att antalet omgångar stannar vid 36.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons