Annons

Stellan Grönberg: Vi har mognat som förening

Återtåget har inte gått på räls men faktum är att Vinslöv kan vara tillbaka i allsvenskan i eftermiddag.I så fall en mindre bragd.– Det tycker jag. Grabbarna har gjort mer än man har rätt att begära, säger Stellan Grönberg, ordförande i Vinslövs HK sedan sex år tillbaka.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 28 april 2017
Allsvenskan är målet för Vinslövs HK och i eftermiddag kan återtåget vara framme. Stellan Grönberg, ordförande i Vinslövs HK, finns på plats tillsammans med 100 andra Vinslövs-supportrar. Foto: Johanna Wallin
Allsvenskan är målet för Vinslövs HK och i eftermiddag kan återtåget vara framme. Stellan Grönberg, ordförande i Vinslövs HK, finns på plats tillsammans med 100 andra Vinslövs-supportrar. Foto: Johanna Wallin

Vinslövs HK vann första perioden mot IFK Tumba med 29–27 inför en kokande Furutorpshall.

I eftermiddag är det dags för returmöte.

Annons

Och Vinslövs spelare kommer inte att sakna stöd – tvärtom.

– En buss lämnar Vinslöv samtidigt som flera andra tar personbilar upp så vi räknar med 100 supportrar på plats, säger Stellan Grönberg.

Vinner Vinslöv så är laget tillbaka i allsvenskan.

Blir det förlust så blir det en tredje och avgörande match i Tumba på onsdag.

– Vi har fokus på här och nu och självklart så vill vi avgöra redan i morgon (läs i dag), säger Stellan Grönberg.

Vilken är känslan?

– Det kommer att bli tufft men långt ifrån omöjligt. Tumba har fått mycket stryk under säsongen och det har naturligtvis påverkat deras självförtroende. Samtidigt så är vi inne i en positiv trend.

Runt jul lät det annorlunda. Laget underpresterade och tränaren Nicklas Martinsson fick lämna klubben.

Därefter har spelare lämnat klubben på grund av skada och andra orsaker.

– Det har varit upp och ner, men förhoppningsvis får vi ett lyckligt slut.

Annons

Vad har ni lärt er?

– Man lär sig alltid av misstag, men vi har valt att titta framåt och fokusera på det som komma ska.

Vilken är anledningen till att ni är med och slåss om en allsvensk biljett?

– Folk räknade ut oss och det är alltid lättare att prestera när pressen släpper.

Är ni redo för allsvenskan?

– Det tycker jag, kanske till och med mer redo än när vi gick upp 2015. Vi har mer erfarenhet och har mognat som förening.

På vilket sätt då?

– Vi har en marknadsgrupp och evenemangsgrupp som jobbar stenhårt, och dessutom så finns det nu fler egna juniorer som knackar på dörren.

Vad skulle det betyda för orten Vinslöv om ni går upp?

– Jättemycket. Vi har ett fantastiskt stöd av hela byn. Hallen tar 650 åskådare och den här säsongen har vi haft ett snitt på 420 åskådare. Nu på slutet så har det varit helt utsålt.

Annons

Hallen, ja. Blir det någon tillbyggnad?

– Ritningarna finns, och är lika aktuella som någonsin. Och går vi upp och ska etablera oss så behöver vi en publikkapacitet på minst 1 000 åskådare, säger Stellan Grönberg.

Peter ”Cassa” Jönsson kom in som en nödlösning efter Nicklas Martinsson och är nu 60 minuter från att trolla Vinslöv till allsvenskan. Men sen är det slut.

– Det har vi känt till hela tiden, och vi jobbar med tränarfrågan, säger Stellan Grönberg.

Var Ulf Schefvert ert förstaval?

– Så var det, och när han tackade nej så fick vi börja om på nytt. Men jag räknar med att kunna presentera ett namn i slutet på nästa vecka.

Vem då?

– Ha, ha…det kan jag inte avslöja. Spelarna ska få höra det först innan de får läsa det i tidningen. Men vi är långt framme.

Spelarna då? Ni tappar Jacob Friberg till Varberg. Är det risk för spelarflykt om ni inte går upp?

– Vi har haft diskussioner med samtliga spelare och vet vad folk vill, sen är det lite avhängt var vi spelar nästa säsong. Går vi inte upp så finns naturligtvis risken att vi blir av med några spelare, så fungerar det.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons