Annons

Stenbäcken flyttar hem – klar för Sävehof efter tio år

En av IFK Kristianstads guldhjältar 2015, Jonathan Stenbäcken, lämnar danska Skjern efter säsongen. Ny klubbadress blir IK Sävehof, där han spelade 2005–11.
Handboll • Publicerad 1 mars 2021
Jonathan Stenbäcken spelade i IFK säsongen 2014/15.
Jonathan Stenbäcken spelade i IFK säsongen 2014/15.Foto: RICKARD NILSSON

Stenbäcken lämnade Sävehof för tio år sedan efter två raka SM-guld som Partilleklubbens lagkapten. Den 33-årige vänsternian gjorde en säsong i Füchse Berlin och två säsonger i Melsungen innan han flyttade tillbaka till Sverige och IFK Kristianstad inför säsongen 2014/15. Där var han med och tog klubbens första SM-guld på 63 år.

Sedan 2017 har Stenbäcken spelat för Skjern i den danska handbollsligan, men har skrivit på ett treårskontrakt med Sävehof med start nästa säsong.

Annons

"Jag kommer att ta med mig rutin och försvarsspel i första hand, kanske får jag agera lite pappa till alla ungtuppar i laget", säger han till Sävehofs hemsida.

Stenbäcken spelade totalt 49 A-landskamper för Sverige 2008–2017.

TT
Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons