Annons

Stenson: "Framtiden är tryggad"

Linn Grant tog en storseger i Scandinavian Mixed, Nu hyllas både hon och de andra unga svenskorna av Henrik Stenson.
Golf • Publicerad 12 juni 2022
Linn Grant vann Scandinavian Mixed och Hyllas av Henrik Stenson.
Linn Grant vann Scandinavian Mixed och Hyllas av Henrik Stenson.Foto: Pontus Lundahl/TT
Henrik Stenson slutade på delad andraplats.
Henrik Stenson slutade på delad andraplats.Foto: Pontus Lundahl/TT

Linn Grant blev den första kvinnliga segraren i Scandinavian Mixed. En av värdarna, den svenska stjärnan Henrik Stenson, var länge med i täten men tappade på slutet.

– Spelmässigt fick jag ingen riktigt bra start i dag, men jag tror inte att det hade spelat någon roll om jag ska vara ärlig, säger han.

Annons

Grant var nio slag före Stenson, som slutade på en delad andraplats med skotten Marc Warren.

– Det hade krävts att hon la in en back och jag spelade riktigt bra för att jag skulle kunna blanda mig i det här, konstaterar Stenson och fortsätter att hylla Grants spel:

– Jag kan hitta några slag på min runda... men nio känns svårt att hitta. Hon verkar spela helt fantastiskt. Varje gång jag tittar tillbaka ser det ut som att hon legat mitt på fairway 50-70 meter från green. Spelet verkar sitta fantastiskt för henne.

Grant var ytterligare 15 slag före närmaste kvinnliga konkurrent i tävlingen, italienskan Carolina Melgrati, men inte heller herrspelarna hade något att sätta emot 22-åringen.

– Hon varvar även killarna nu, det visar hur bra hon spelat denna vecka, säger Stenson.

Förutom Linn Grant är flera svenska tjejer på uppgång. Maja Stark och amatören Ingrid Lindblad till exempel. Den senare var med långt fram i resultatlistan i US Open härom veckan.

– Det ser lovande ut för svensk damgolf när de tjejerna fyller på. Det känns som att framtiden är tryggad, menar Stenson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons