Annons

Stenson ser ut att missa cutten: "Besvikelse"

Henrik Stenson ser ut att missa kvalgränsen i British Open.
Efter två rundor ligger svensken på ett över par.
Golf • Publicerad 15 juli 2022
Henrik Stenson.
Henrik Stenson.Foto: Gerald Herbert/APTT

46-årige Stenson stod för en svag första runda på British Open på torsdagen.

Svensken slutade på tre slag över par och behövde spela upp sig ordentligt på fredagens andra runda för att klara kvalgränsen inför helgens avgörande rundor.

Annons

Och andra rundan började bra.

På de nio första hålen fick Stenson till fyra birdies och han var länge på den rätta sidan av den beräknade kvalgränsen. Men två bogeys på hål 16 och 17 gör att Stenson i nuläget är placerad precis utanför kvalgränsen för att få spela vidare.

– Jag får en bra start första nio och sedan har jag chanser in på elvan, tretton och fjorton men lyckas inte ta tillvara på det. Det är klart det är besvikelse att avsluta dåligt på de två hålen (16 och 17), säger Stenson till Viaplay.

Stensons andra runda slutade med minus två och efter två rundor har 46-åringen totalt ett slag över par.

Stenson tror inte att han får spela vidare i helgen.

– Om det fortsätter i så schyssta förhållanden som det är nu tror jag inte att par kommer klara cutten och jag är ett över. Jag är definitivt ledig i helgen, säger han.

The Opens andra svensk, Alexander Björk med även han tre slag över par efter den första rundan, slår ut senare i eftermiddag.

Amerikanen Dustin Johnson leder just nu, efter att ha hålat ut på sin andra runda, på nio under par.

Tävlingen pågår.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons