Annons

Trots tunga starten – Nilsson får chansen igen

Stina Nilsson finns med i den svenska truppen till världscuptävlingarna i skidskytte i Hochfilzen, Österrike, i veckan.
Skidskytte • Publicerad 6 december 2021
Stina Nilsson är åter uttagen till världscuptävlingar i skidskytte. Arkivbild.
Stina Nilsson är åter uttagen till världscuptävlingar i skidskytte. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Nilsson, som blev 26:a i sin senaste tävling i IBU-cupen i Sjusjön förra veckan, får alltså chansen igen i världscupen. I premiären i Östersund körde hon två lopp och slutade 43:a och 55:a.

"Sjusjön var intensivt med två för mig helt nya tävlingsformer, supersprint och masstart 60. Jag tar med mig en massa nya erfarenheter i bagaget därifrån och är givetvis jätteglad över uttagningen till världscuptävlingarna i Hochfilzen", säger den förra längdstjärnan om uttagningen i ett pressmeddelande.

Annons

Övriga damåkaren i truppen är Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson. Det innebär att Johanna Skottheim, som ersatte Nilsson i den andra delen av världscupen i Östersund men fick en tung comeback och blev 61:a, åter petas.

På herrsidan är Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Malte Stefansson uttagna.

Världscupen i Hochfilzen inleds med sprint på fredag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons