Annons

Stjärnan fick alternativ behandling – smittades

Aaron Rodgers från NFL-laget Green Bay Packers har testat positivt för covid-19.
Tidigare har han hävdat att han är immun – efter homeopatisk behandling.
NFL • Publicerad 4 november 2021
Aaron Rodgers har testat positivt för covid-19. Arkivbild.
Aaron Rodgers har testat positivt för covid-19. Arkivbild.Foto: Rick Scuteri/AP/TT

I augusti fick Aaron Rodgers frågan om han vaccinerat sig mot covid-19. Då svarade quarterbacken följande:

– Ja, jag har blivit immuniserad. Det finns killar i laget som inte vaccinerat sig. Jag tycker att det är ett personligt val. Jag tänker inte döma de killarna.

Annons

Nu har det visat sig att Rodgers själv inte vaccinerat sig mot viruset. I stället har han genomgått en homeopatisk behandling tillsammans med sin personliga läkare för att höja nivåerna av antikroppar i blodet, skriver NFL.com.

Han ska även ha sökt dispens från ligans covidprotokoll med hänvisning till hans höga nivåer av antikroppar. Men NFL avslog Rodgers förfrågan eftersom behandlingen inte gav något dokumenterat skydd.

När han testade positivt för corona meddelade klubben att stjärnan missar söndagens match mot Kansas City Chiefs – vilket avslöjade att han är ovaccinerad.

Enligt ligans regelverk måste ovaccinerade spelare sitta i karantän i tio dagar efter ett positivt svar oavsett symptom, medan vaccinerade spelare får återvända efter två negativa test inom 24 timmar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons