Annons

Stjärnskottets nästa skalp: Besegrade Djokovic

Spanska stjärnskottet Carlos Alcaraz fortsätter att skörda framgångar på Madrids grus. Nästa tennisikon att besegras var världsettan Novak Djokovic som föll med 1–2 i set.
Tennis • Publicerad 7 maj 2022
Carlos Alcaraz besegrade Novak Djokovic.
Carlos Alcaraz besegrade Novak Djokovic.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

I kvartsfinalen sänkte han idolen Rafael Nadal, när det var dags för semifinal i Madrid Open ställdes den 19-årige spanjoren Carlos Alcaraz mot nästa stornamn: världsettan Novak Djokovic.

Redan från start visade Alcaraz, som av spanska medier benämns som "den nye Nadal", att han inte tänkte låta stundens allvar påverka honom. Han bröt direkt Djokovics serve och kontrollerade inledningen av första set.

Annons

Men Djokovic kom tillbaka. Serben bröt Alcaraz serve och tog sedan matchen till tiebreak där gammal var äldst.

Även det andra setet var jämnt, men efter att ha brutit Djokovic serve kunde Alcaraz ta hem det och utjämna matchen till 1–1.

I det tredje setet krävdes åter igen tiebreak för att avgöra vem som skulle gå segrande ur såväl set som match.

Inför en extatisk publik kunde till slut Alcaraz avsluta den tre timmar och 38 minuter långa matchen och ta sin andra skrällseger på två dagar efter 7–6, 5–7, 7–6.

– Det har varit en match att njuta av, trots spänningen och att det är en semifinal i Madrid har jag njutit, säger Alcaraz efter matchen.

– Fram till sista poängen har jag släppt fram mer än ett leende. Att spela mot världsettan här i Madrid, med den här atmosfären, är otroligt. Man vinner med hjärta och huvud. Min farfar sade alltid till mig: "Huvud, hjärta och stake".

I finalen möter han antingen Alexander Zverev eller Stefanos Tsitsipas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons