Annons

Stolpe-ut för Åhus

Trenden håller i sig. Åhus Handboll fortsätter att ha lag långt fram i slutspelet - men någon seger vill det inte bli. I klassen flickor födda -95 förlorade Åhus semifinalen mot H65 med uddamålet.
Sport • Publicerad 17 juli 2008

– Men jag är verkligen helnöjd, man kan inte begära mer, men det är en klen tröst för tjejerna, säger tränaren Håkan Holmqvist.

Spelarna med Filippa Österberg och Josefine Bengtsson i spetsen deppade efter slutsignalen mot H65. Laget vann sin grupp och gick in i slutspelet med en seger för ögonen. Och fram till semifinalen gick det som på räls. I åttondelsfinalen besegrades Vinslöv med 12–2. I kvartsfinalen blev det 12–10 mot Eslöv.

Annons

Men sen tog det stopp.

Och stopp tog det även för lagkompisarna – i kvartsfinalen. En ny snöplig uddamålsförlust, 3–4.

– Vi har satt ihop två jämna lag och det är bara H65 som kan visa upp en liknande bredd i den här åldersklassen, säger Håkan Holmqvist.

I finalen vann Åstorp med 12–8 mot H65. I pojkarnas 13-årsklass vann IFK Ystad. Laget besegrade Hästö med 8–6 i finalen.

Annars var det två tolvåringar som stal uppmärksamheten den här kvällen.

Mötet mellan två av ungdomsklassernas vassaste spelare.

Skarpskytten Alexander Karlsson i Tumba.

Mot spelgeniet Gustav Dahl i Näsby.

Alexander lever på sin storlek – och sin vänsterslägga.

Gustav på sin snabbhet, teknik – och spelsinne.

Annons

Den här kvällen segrade storleken.

IFK Tumba besegrade Näsby med 12–9 i en sevärd B-final.

Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons