Annons

Stoppar Zlatans skada eventuellt blågult spel?

Zlatan Ibrahimovic ser ut att drabbas av ännu ett skadeuppehåll.
Han riskerar att missa flera matcher med Milan.
Frågan är också vad den senaste lårskadan betyder för hans eventuella comeback i landslaget.
Fotboll • Publicerad 1 mars 2021
Den nya lårmuskelskadan riskerar att hålla Zlatan Ibrahimovic borta i flera matcher och kan stoppa en eventuell återkomst i landslaget till VM-kvalet.
Den nya lårmuskelskadan riskerar att hålla Zlatan Ibrahimovic borta i flera matcher och kan stoppa en eventuell återkomst i landslaget till VM-kvalet.Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Enligt italienska medier riskerar Ibrahimovic att få stå över Milans fyra kommande matcher på grund av skadan han ådrog sig mot Roma i söndags.

Stämmer uppgifterna gäller det följande matcher:

Annons

3 mars: Udinese hemma i Serie A.

7 mars: Verona borta i Serie A.

11 mars: Manchester United borta i första åttondelsfinalen i Europa League.

14 mars: Napoli hemma i Serie A.

VM-kval om fyra veckor

Två dagar senare – den 16 mars – presenterar förbundskapten Janne Andersson truppen till VM-kvalen mot Georgien (25 mars, hemma) och Kosovo (28 mars, borta) samt landskampen mot Estland (31 mars, hemma).

Janne Andersson och Zlatan Ibrahimovic träffades i Milano i vintras sedan veterananfallaren öppnat för att han kan tänka sig att spela i landslaget igen, knappa fem år efter den senaste landskampen, i EM-slutspelet 2016.

– Jag har ingen prestige. Det var självklart för mig att åka ner. Det samtalet som han och jag hade, där avhandlade vi självklart det som hade varit. När jag går ut från det rummet känner jag att jag är förbi det. Det som sägs mellan oss är mellan oss, sade Janne Andersson i fotbollsjournalisten Olof Lundhs podcast.

Fört dialogen vidare

– Resultatet av det mötet var att vi skulle föra dialogen vidare. Den dialogen för vi vidare, så kan jag säga, sade förbundskaptenen.

Ibrahimovic tvingades till ett sex veckor långt uppehåll mellan slutet av november och början av januari. Då missade han elva matcher, varav åtta i ligan.

Trots den långa frånvaron är han ligatvåans främste målskytt under säsongen med 14 mål på lika många matcher i Serie A.

Annons

Ibrahimovic tvingades kliva av Olympiastadion i segermatchen mot Roma. Bilder visade hur han tryckte en ispåse mot vänstra låret. Milans tränare Stefano Pioli bekräftade efter matchen att Ibrahimovic drabbats av en muskelskada.

Enligt italienska medier ska han ha slagit upp skadan han hade tidigare i vintras och nu måste Ibrahimovic vila i minst tio dagar. Sedan ska han undersökas på nytt.

Milan har ännu inte gett någon officiell information på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons