Annons

Stor skadegörelse under fotbollsupplopp

Sport • Publicerad 18 januari 2004

Fem stora fönster på Söderslättshallen slogs sönder under ett 60-tal huliganers härjande i samband med en innefotbollsturnering i Trelleborg på fredagskvällen. Ute på stan krossades ytterligare skyltfönster och vid ett tillfälle drog polisen pistol för att freda sig.

–Det här är trist. Ska vi anordna liknande turneringar i framtiden kommer det att krävas en helt annan bevakning, säger en bedrövad ordförande i Trelleborgs fritidsnämnd, socialdemokraten Leif Johansson, till TT.

Annons

Kommunen var medarrangör till fotbollsturneringen med deltagande av bland andra Trelleborgs FF, Landskrona Bois, FC Köpenhamn och Bröndby. Matcherna kunde genomföras trots bråken. Leif Johansson vet ännu inte vad de sönderslagna rutorna kostar, men han berömmer vakterna och poliserna i hallen som lyckades se till att inga bråkstakar släpptes in. Detta fick dock till följd att de fortsatte sitt härjningståg ute på stan och Leif Johansson tog sig en titt på förödelsen där under lördagsförmiddagen.

–Det är alldeles för mycket som är sönderslaget, säger han.

Oroligheterna började vid 19-tiden, någon timme efter fotbollsturneringens första avspark. Bråkmakarna, varav många var maskerade, ställde till oroligheter både på stan och vid Söderslättshallen. Den polisstyrkan som fanns på plats kände sig attackerad och förstärkningar från Malmö, Ystad och Lund sändes till platsen. Efter ett par timmar lugnade situationen ned sig. En person greps för skadegörelse, men släpptes under natten efter identifiering.

Trelleborgs Allehandas fotograf, som bevakade händelserna, kom i vägen för en av polisens hundar och blev biten. Trots att han var där för att sköta sitt jobb ansåg poliserna på plats att han "fick skylla sig själv", rapporterar tidningen.(TT)

Peter Palmkvist

ALLMÄNT TRELLEBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons