Annons

Storsatsning ska ge elitcyklister

CYKEL Tävlingsäsongen rullar igång den kommande helgen. Och nu satsar Kristianstadsbaserade Team MC-center offensivt. –Vi har de bästa cyklisterna i Skåne. Jag tror att vi kan bli framgångsrika redan i år, säger ledaren Lasse Persson.
Sport • Publicerad 9 april 2001
Skånes åtta bästa mountainbikecyklister i ett team. Från vänster: André Ahlbin, Kristian Groth, Daniel Rosdahl, Mikko Partanen, Patrik Ellung, Magnus Svensson, Olle Nielzen, Dan Nilsson.
Skånes åtta bästa mountainbikecyklister i ett team. Från vänster: André Ahlbin, Kristian Groth, Daniel Rosdahl, Mikko Partanen, Patrik Ellung, Magnus Svensson, Olle Nielzen, Dan Nilsson.Foto: 
Träning. Mountainbikecyklisterna samlades i Tormestorp i helgen för träningsläger inför säsongsstarten.
Träning. Mountainbikecyklisterna samlades i Tormestorp i helgen för träningsläger inför säsongsstarten.Foto: 

Satsningen är helt färsk.

Men målsättningen är glasklar:

Annons

Skånes mountainbike-cyklister ska på allvar ta upp kampen med den övriga Sverigeeliten redan den här säsongen.

–Jag är övertygad om att det här är ett steg i rätt riktning, förklarar Lasse Persson, och tillägger:

–Cykelsporten är väldigt kostnadskrävande och utan en rejäl uppbackning går det inte att lyckas. Min stora förhoppning är att cyklisterna ska utvecklas och bli bra. Därför har han – uppbackad av cykeljätten Velodrom – samlat åtta av Skånes bästa cyklister för en gemensam offensiv i miljonklassen.

–Först och främst löper det här över ett år. Men jag hoppas på ytterligare två år. Jag har fått signaler om att de finns intresse för det, säger Persson.

Cyklisterna i teamet är uppdelade i ett två grupper.

–Det är ungefär som i fotboll. De som ingår i A har en något större uppbackning, fortsätter Persson.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons