Annons

Storspel chockade alla

Åhus Handboll behövde en målvakt och fick en linjespelare – Martin Arwidsson storspel chockade alla, inklusive honom själv. Det räckte ända till guld. Arwidsson var bäst på plan i finalen, Herrar Seniorer Aktiva.
Sport • Publicerad 20 juli 2008

- Äntligen, äntligen jublar klubbens ordförande Lasse Olsson, som knöt näven.

- Och imorgon blir det ny final, säger han med optimismen ända upp i halsen.

Annons

Regnet skrämde bort en hel del festivalbesökare.

Men för Åhus Handboll blev lördagskvällen rena solskenshistorian.

Förstalaget har tagit tio poäng av tolv möjliga första dagen. För andralaget blev det seger i klassen Herrar-Seniorer Aktiva. Och med den bröts också lagets semifinalförbannelse.

- Vi trodde absolut inte på det här. Efter första matchen ville vi lägga oss så att vi fick spela B-slutspel. Många av oss har ju spelat beachhandboll i sex dagar, säger Martin Arwidsson.

Men Åhuskillarna piggnade till. I semifinalen slog man ut Melsungens andralag med 3-2 i en match där regnet ställde till det.

På sin väg till finalen slog man till exempel Team LOL, med erfarna spelare från division I-laget IFK Karlskrona i laget. Bland annat stötte man på André Nyström, målvakten som lämnar IFK Kristianstad. Nyström överglänstes av sin kollega på andra sidan, som inte ens är målvakt i vanliga fall (!). 17-årige Martin Arwidsson spelar på linjen inomhus, sedan ett och ett halvt år tillbaka.

- De behövde en målvakt så jag fick hoppa in här. Men jag har ju spelat målvakt tidigare.

I finalen blev Arwidsson rena spöket för motståndarna, "Jonas Jönssons Förlorade Pågar", som kom igenom då och då men som mötte en vägg.

- Vi sätter inte våra chanser och Arwidsson är fantastisk, säger Jonas Åström i det förlorande laget.

Han är stor, Arwidsson och han stod rätt hela tiden, vilket brukar vara ett kännetecken för en riktigt bra målvakt.

Annons

Förvånad själv?

- Ja, absolut.

Det blev 8-7 till Åhus, som imponerade storligen.

I Damer Seniorer Aktiva svarade H65 Höör för en stark vändning. 3-6 blev till 7-6 och guldet var ett faktum.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons