Stressat KFC föll i tajt batalj

Första träningsmatchen efter det nya uppehållet, då förlorade KFC med 1–0 mot BK Olympic.
KFC:s tränare Anders Swahn var av förklarliga skäl inte nöjd.
– Jag är inte van vid att vi blir så stressade. Vi kan bättre, säger han.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 5 juli 2020

Efter 13 dagars ledighet samlades KFC-truppen igen i måndags, sedan har laget tränat på i nästan en vecka inför söndagens träningsmatch mot BK Olympic. Senast laget spelade match var i seriepremiären mot FK Älmeboda/Linneryd den 14 juni och visst syntes det att det var ringrostiga hemmaspelare.

Den första halvleken karaktäriserades av mycket kamp och knappt en målchans för något av lagen. Första skottet på mål kom efter 13 minuter då ett fint anfall längs högerkanten avslutades med att mittfältaren Elvis Rama fick iväg ett skott, dock mitt på Olympics målvakt.

Efter det hände inte särskilt mycket mer under den första halvleken, inte mer än att Rasmus Hedlin fick göra en fin brytning när Olympic var nära att rinna igenom och på övertid var pigge och rivige Kasper Månsson nära att ge hemmalaget ledningen med ett fint skott.

– Vi hade ingen riktig balans i laget i den första halvleken, men de skapade ändå inte några chanser. Vi hade åtminstone någon halvchans, men utan att kunna göra mål, säger Anders Swahn.

KFC-Olympic, träningsmatch
KFC-Olympic, träningsmatchFoto: Tommy Svensson

Inför den andra halvleken gjorde KFC sex byten och det påverkade naturligtvis prestationen. För ovanlighetens skull vid många byten påverkade det KFC:s spel på ett positivt sätt. Den första kvarten av andra halvlek var hemmalagets bästa period i matchen.

– Vi började bra där och hade bra fart på bollen, mycket tack vare de skickliga bollspelarna vi fick in.

Men den fina starten kom av sig och istället blev det ett mer böljande spel där KFC hade otroligt svårt att behålla bollen inom laget.

– De löpte igenom ett par gånger och vi blev stressade och ängsliga. Efter det var vi inte bra på att behålla bollen – vi hade många omställningslägen där vi stressade bort förstapassningen, suckar Swahn.

KFC-Olympic, träningsmatch. Anders Swahn och Percy Olsson
KFC-Olympic, träningsmatch. Anders Swahn och Percy OlssonFoto: Tommy Svensson

Matchen såg ut att gå mot 0–0, men efter slarv i hemmalaget fick Olympic ett bra läge efter 80 minuter, med 0–1 som följd.

– Vi ligger fel i positionerna och de får vinna boll för enkelt. Sen är det ett jättebra skott.

Efter det hände det inte mycket mer i matchen och Kristianstad FC fick inkassera en förlust.

– Grundstrukturen finns där, men vi får inte riktigt till det. Vi kan bättre, avslutar Anders Swahn.

Kristianstad FC – BK Olympic 0–1

KFC (4-5-1): Rasmus Cederlund – Sufyan Abuzayda, Rasmus Hedlin, Linus Svensson, Danny Gunnarsson – Samuel Wikström, Elvis Rama, Saikou Jawneh, Samir Polozen, Albin Henningsson – Kasper Månsson.