Annons

Stridh lämnar KFF – vänder hem till Sjöbo

Efter två säsonger i division II-klubben Kristianstads FF har Henrik Stridh bestämt sig för att flytta tillbaka till sydöstra Skåne. Och allt tyder på att Sjöbo IF blir ny hemadress.
Sport • Publicerad 7 januari 2004
Henrik Stridh.
Henrik Stridh.Foto: 

– Jag och Maria håller på att leta hus i trakterna kring Ystad. Det blir ingen fortsättning i Kristianstad och faller alla bitar på plats kommer jag att representera Sjöbo till våren, säger Henrik Stridh.

Henrik spelade i just Sjöbo innan han 2001 flyttade till Kristianstad. Första säsongen gjorde Henrik stor succé och var given i startelvan. I år har det varit motigare. Problem med ljumskarna har mer eller mindre förstört säsongen för mittbacken, som har meriter från IFK Malmö och skotsk (!) ligafotboll.

Annons

Just nu står tillfrisknandet som nummer ett på Henriks prioritetslista. Om inte ljumskarna blir bättre kommer han inte att spela alls i år.

– Det är lätt att misströsta och ärligt talat har jag funderat på att inte spela alls i år. Men efter kontakter med bland annat Sjöbo IF och Ingemar Emilsson har jag bestämt mig för att åtminstone försöka. Men jag kommer att lyssna på kroppen och tänker inte riskera bestående men efter karriären, säger Henrik. Han har trivts i Kristianstad, men har också mycket känslor kvar för Sjöbo IF. Helst vill han återförenas med storebror Daniel, som också haft skadeproblem i år. Daniel skadades redan kring midsommar och kom aldrig tillbaka i A-laget.

– Självklart hade det varit en extra krydda att få spela tillsammans med brorsan igen. Daniel har haft ett mellanår och bland annat passat på att bygga hus, men det finns säkert stora möjligheter att han gör en nysatsning i Sjöbo, säger Henrik.

Jan Ohlsson

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons