Annons

Succé för Mercedes – Russell vann F1-sprinten

Bilsport • Publicerad 12 november 2022
George Russell vann sprinten i Brasilien.
George Russell vann sprinten i Brasilien.Foto: Nelson Almeida/AP/TT

Mercedes hade en minst sagt lyckad dag i Brasilien. Formel 1-sprinten blev en succé med George Russell som segrare och han startar därmed som etta i söndagens lopp, följt av stallkamraten Lewis Hamilton på andra plats.

– Det är galet att vi båda startar längst fram. Vi är i en lyxig position där vi kanske kan dela strategi och gå för segern, säger Russell.

Annons

Ferraris Carlos Sainz blev dock tvåa i sprinten efter Russell, men ett motorbyte gör att han flyttas bak fem placeringar i starten av söndagens lopp. Det gör att Hamilton, som blev trea i sprinten, lägger beslag på andra startposition.

Russell kämpade länge med redan klara världsmästaren Max Verstappen om förstaplatsen i sprinten. Red Bull-föraren skulle dock få se både Hamilton och Ferraris Carlos Sainz ta sig förbi och Verstappen blev fyra.

Dansken Kevin Magnussen, som kör för Haas, kvalade in som etta till sprinten men slutade åtta.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons