Succé för Oscar Nilsson i världscupen

Skytte/Kristianstad Artikeln publicerades
Oscar Nilsson gick till final och slog nytt personligt rekord.
Foto:Peter Åklundh
Oscar Nilsson gick till final och slog nytt personligt rekord.

Oscar Nilsson stod för en succéartad debut i världscupen i München. Finalplats och nytt personligt rekord blev resultatet.

580 poäng var Lönsbodaskytten Oscar Nilssons tidigare personliga rekord. Men när han debutera i världscupen och tog sig till final justerade han den siffran till 585. Det gav också en plats i finalen bland de åtta bästa, där han också slutade på en slutgiltig åttondeplats.

– Jag har aldrig vart så här glad över skyttet och aldrig varit så här taggad för att träna mer. Det här min största merit och det är svårt att förklara hur det känns, men det är det största jag gjort. Det är nästan så att jag vill skrika rakt ut, men vi är i en taxi så det kanske inte vore så bra, säger Oscar Nilsson till skyttesportsförbundets hemsida.

Om de 585 poängen säger han så här:

    – Jag mördade mitt personliga rekord. Jag hamnade i min bubbla och såg ingenting mer än min tavla, om man ska förklara det enkelt. Jag lyfte, höll enormt stilla och hade mer disciplin än alla militärer i världen. Det var bara att trycka av och skjuta en tia, det var inget annat.

    I finalen ställdes han bland annat mot de olympiska mästarna Jongoh Jin och Wei Pang.

    – Förberedelserna var annorlunda och jag stod där bredvid mina idoler. Tänkte "vad gör jag här, jag borde ju egentligen stå här och samla autografer!". Men det var ny mark för mig och jag har inte den erfarenheten sedan tidigare och då har man en tendens att vilja för mycket, säger han.