Succéinhopp gav ny seger

Kristianstads FF:s fantastiska hemmafacit fortsätter. På lördagseftermiddagen bärgades en ny trepoängare då LB07 slogs tillbaka med 4–2. Och mannen på allas läppar efteråt var Mohammed Abdalas, just det, KFF:s purfärska nyförvärv från Nordsjaelland.
Sport • Publicerad 15 augusti 2009
Mohammed Abdalas jublar tillsammans med lagkamraterna. Bild: Bosse Nilsson
Mohammed Abdalas jublar tillsammans med lagkamraterna. Bild: Bosse NilssonFoto:

– Jag hade lovat Ronnie (KFF-bossen Larsson) att göra två mål, så jag höll i alla fall vad jag lovade, sa "danskmarockanen" och sprack upp i det bredaste leendet.

Marockanen Abdalas var mannen alla ville krama och snacka med efter KFF-segern mot LB07.

Orsaken?

Hans makalösa inhopp i den 57:e minuten.

Eller ja, inhoppet i sig var ju knappast makalöst.

Men redan minuten efter Abdalas entré hade den danskmarockanska showen inletts.

I Abdalas allra första anfall blev han sopren med LB07-keepern Ola Svensson.

Men missade.

– Jag var inte varm i kläderna, sa han med glimten i ögat i ett försök att förklara det öppna läget.

Men på det efterföljande inkastet fick han en ny chans.

Och då drämde han till med högerfoten inne i boxen.

– Bollen skulle bara in.

Jo du, vi såg det.

Bollen kryssade sig fram i straffområdet och in i LB-målet och det gav 2–1 till KFF.

Målet kändes förlösande för ett så långt 75-procentigt KFF.

Men LB hade mer att komma med.

Andreas Friman skottinlägg från långt inlägg slutade med att Guri Baqaj kunde rulla sin sitt andra mål och kvittera till 2–2.

– Det målet kändes lite snöpligt. Men vi fortsatte att skapa chanser och till slut kom ju utdelningen, kommenterade KFF-tränaren Peter Persson.

Den gjorde ju det.

Och det var inte direkt de väntade matchvinnarna som klev fram. Eller vad sägs om Peter Hiir-Salakka och Mohammed Abdalas. Snacka om högoddsare.

Hiir-Salakka slog till efter en hörnsituation i den 82:e minuten och målet påminde en hel del om Abdalas 2–1-mål. Ett mål som gav förhoppningar om tre pinnar. Förhoppningar som blev till verklighet två minuter senare då succéinhopparen slog till på nytt.

En sylvass kontring som slutade med att Jörgen Nilsson, KFF:s 1–0-skytt, serverade Abdalas på silverfat.

– Riktigt snygg framspelning av Jörgen, det var bara att sätta dit foten, log Abdalas.

Din debut kunde knappast slutat bättre!?

– Haha, nä, det här får man vara nöjd med. Och så blev det ju tre poäng till Kristianstad också.

Och fortsatt serieledning kunde man lagt till.