Annons

Efter formbeskedet – drömmer om OS-stafett

Efter distanssegern i Skandinaviska cupen börjar sprintåkaren Jonna Sundling drömma om OS-stafetten.
Skidor • Publicerad 8 januari 2022
Jonna Sundling har hittat formen efter skadan.
Jonna Sundling har hittat formen efter skadan.Foto: Ulf Palm/TT

Sundling följde upp fredagens sprintseger med att imponera stort när Skandinaviska cupen fortsatte i Falun med tiokilometersloppet i klassisk stil. Hon vann med 35 sekunders marginal före Norges Marte Skånes och med 42 sekunder före Moa Olsson på tredje plats. Maja Dahlqvist kom fyra.

– Jag hade inga större förväntningar på loppet utan ville bara göra min grej. Det är ju mitt första distanslopp i år och visste inte vad jag står. Jag gick ut i hög fart och allteftersom loppet gick upptäckte jag att man pallade för farten och kunde fortsätta hålla samma fart, berättar Jonna Sundling, som signalerar att hon vill åka OS stafetten.

Annons

– När jag tänker på OS är en stafettsträcka något jag gärna skulle vilja åka. Jag gillar skate, men kan tänka mig vilken sträcka som helst.

27-åringen vill ha revansch för förra säsongens VM-stafett då svenska damerna hade dåligt vallade skidor.

– Det var en mardrömsdag. Det var inte roligt. Man hade högre förväntningar med det laget, minns Sundling.

Landslagschefen Anders Byström var nöjd med utfallet i tävlingen.

– Det är bra att sprinttjejerna också kan åka fort på distans, säger han.

Jonna Sundling fick en trist start på säsongen när hon skadade tummen i Sverigepremiären. Men sedan comebacken i Dresden förra månaden (Sundling blev tvåa i sprint och vann sprintstafetten) har formkurvan pekat stadigt uppåt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons