Annons

Svaret på utspelet: "Är norsk va?"

Förbundskapten Janne Andersson och lagkapten Emil Forsberg fick svara på utspel från norskt håll inför matchen mot Norge. Men ingen av dem lägger speciellt stor vikt vid utspelen.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2022
Förbundskapten Janne Andersson och Emil Forsberg håller presskonferens.
Förbundskapten Janne Andersson och Emil Forsberg håller presskonferens.Foto: Jonas Ekströmer / TT

Sverige förlorade det första av två möten mot Norge, både innan och efter den matchen har det pratats om att det svenska laget saknat viktiga spelare. Det fick den norska förbundskaptenen Ståle Solbakken att surna till.

– Sluta med ursäkterna. Nu spelar vi fotboll och ser vem som är bäst, sade han inför söndagens Nations League-match och hävdade att de flesta av Sveriges startspelare faktiskt är på plats.

"Det är inte ursäkter"

Annons

Janne Andersson svarar:

– I sådant fall får han ta över mitt jobb som svensk förbundskapten och ta ut det laget, säger han och tillägger att han har stor respekt för sin norska kollega.

Andersson menar att han inte har klagat på sin trupp.

– Det jag gör är att jag svarar när ni (journalisterna) frågar mig, men jag tror att jag sagt tio gånger under dessa 14 dagar att jag pratar mycket hellre om de spelare som är här. Men det går inte att komma ifrån att det är ett antal spelare som inte är som borde eller skulle vara det. Det är inte ursäkter det är bara att konstatera att sakläget är som det är.

"Det är väl hans jobb"

En annan norsk profil som luftat sina åsikter om det svenska laget är tränarlegendaren Åge Hareide. NRK-experten sade till TV4:s Fotbollskanalen att Sverige inte har någon tillräckligt bra anfallare och att Alexander Isak inte är så bra som han varit.

Den svenske lagkaptenen Emil Forsberg är inte förvånad över utspelet.

– För det första, Åge är norsk va?, säger han och skrattar.

Andersson påpekar att även om Isak spelat i landslaget länge, är han fortfarande ung.

– Det måste finnas en acceptans för att det går lite upp och ner, säger Andersson om Isak och tillägger:

– Åge har jag största respekt för, det är väl hans jobb att tycka om oss och det får han gärna göra.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons