Svensk ledning i OS-kvarten

Handboll • Publicerad 3 augusti 2021
Hampus Wanne fortsätter att ösa in mål för Sverige.
Hampus Wanne fortsätter att ösa in mål för Sverige.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sveriges handbollsherrar leder kvartsfinalen mot Spanien med 20–18 efter första halvlek.

Lagen följdes åt under inledningen av matchen, men Sverige fick i gång Andreas Palicka i mål tillsammans med kontringsspelet allt mer och kunde gå upp till en ledning med två bollar, 13–11, efter 18 minuters spel. Spanien, Europamästare i fjol, kämpade sig tillbaka kort därefter, men Sverige fortsatte stressa Spanien och tog ledningen på nytt, som mest med tre bollar.

Hampus Wanne är Sveriges bästa målskytt hittills som satt fem mål på lika många skott.