Annons

Svensk NHL-stjärna försatt i personlig konkurs

En svensk NHL-stjärna har försatts i personlig konkurs.
Spelaren har inte betalat tillbaka en skuld på drygt fem miljoner kronor, skriver Aftonbladet.
Ishockey • Publicerad 6 december 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det här beslutet kommer givetvis att överklagas, säger spelarens advokat till tidningen.

Domen fastställdes i tingsrätten förra veckan. NHL-stjärnan ingick under 2016 ett borgensåtagande avseende ett lån på 2,5 miljoner kronor för ett företag som bland annat använt pengarna till ett asylboende.

Annons

Bolaget, som 2018 gick i konkurs, har inte betalat tillbaka pengarna, vilket fick långivaren att vända sig till spelaren. Enligt domen har stjärnan inte täckt skulden och därmed inte fullföljt sitt borgensåtagande.

Lånet har en årlig ränta på 30 procent och den totala skulden är nu uppe i drygt fem miljoner, skriver Aftonbladet med hänvisning till Kronofogden.

Till slut ansökte långivaren om att försätta spelaren i konkurs. Domen kommer dock att överklagas.

– För mig verkar det helt uppenbart att x (spelarens namn) inte är på obestånd. Han har tre år kvar av ett kontrakt värt totalt ungefär 150 miljoner kronor och har en betalningsförmåga, säger spelarens advokat.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons