Annons

Svensk världstourtävling inställd

Cykel • Publicerad 14 maj 2020
Vårgårdas världstourtävling för damer ställs in. Arkivbild.
Vårgårdas världstourtävling för damer ställs in. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson / TT

Vårgårdas världstourtävling blir den elfte som tvingas ställa in eller flyttas på grund av coronapandemin.

Den svenska tävlingen för damcykeleliten, som skulle ha gått i början av augusti, ställs in helt.

Annons

"Det är naturligtvis väldigt ledsamt men efter samtal med både kommunen och sponsorer ser vi inga möjligheter att i det här läget få ihop den organisation som krävs kring tävlingen och den cykelfest som innefattar hela den helgen", säger Helen Henriksson, ordförande i Vårgårda CK, i ett pressmeddelande.

"Som det ser ut nu, då det råder restriktioner kring att överhuvudtaget kunna förflytta sig, såg vi ingen annan väg än att ställa in. Nu ser vi framåt och räknar med att vara tillbaka med World Tour i augusti 2021".

I ett reviderat tävlingsprogram räknar Internationella cykelförbundet, UCI, med att kunna starta tävlingarna igen den 1 augusti med tidigare flyttade Strade Bianche. Vårgårda skulle ha kört lagtempo och linjelopp helgen därefter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons