Annons

Svenska förare stoppas: "Tråkigt beslut"

Det blir inga svenska elitserieförare i den polska speedwayligan när den startar i juni.
Svemo har ogiltigförklarat förarnas starttillstånd med anledningen av coronakrisen.
"Vi måste säkerställa att förarna kan vara tillgängliga för våra svenska klubbar", säger Svemos grenchef Tony Olsson.
Speedway • Publicerad 1 maj 2020
I nuläget kommer svenska speedwayförare inte att kunna kombinera elitserien med tävlande i den polska ligan. Arkivbild.
I nuläget kommer svenska speedwayförare inte att kunna kombinera elitserien med tävlande i den polska ligan. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Den polska speedwayen planerar att dra igång den 12 juni och köra utan publik. Men kraven på förarna som vill vara med är hårda under den pågående pandemin: alla måste flytta till Polen, inleda med att sitta två veckor i karantän och sedan inte åka hem så länge karantänkravet är kvar.

För förare som har kontrakt med svenska klubbar, men som också har tänkt att köra i Polen, innebär det ett dilemma. Och därför har Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet (Svemo) valt att agera, och ogiltigförklarar nu starttillstånden i Polen för speedwayförare som har kontrakt med svenska klubbar.

Annons

"Det är såklart ett väldigt tråkigt beslut att ta och det påverkar många, men vi måste säkerställa att förarna kan vara tillgängliga för våra svenska klubbar då vi fortfarande har förhoppningar att komma igång med våra egna serier någon gång under sommaren", säger Tony Olsson, Svemos grenchef för bland annat speedway, i ett pressmeddelande.

De svenska förarna kommer åter att vara tillgängliga för tävlande i Polen när gränserna öppnas och restriktionerna tagits bort, skriver Svemo vidare.

En som inte lär omfattas av beslutet är Sveriges toppnamn Fredrik Lindgren. Han har valt att inte tävla i elitserien i år, och fokuserar helt på sin polska klubb Czestochowa.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons