Annons

Svenska lyckan: en utflykt till parken

Sverige slutade tvåa i sin grupp och är vidare till huvudrundan. Det firades med en parkutflykt.
Handboll • Publicerad 8 december 2020
Sverige fick åka på en efterlängta utflykt på tisdagen. Arkivbild.
Sverige fick åka på en efterlängta utflykt på tisdagen. Arkivbild.Foto: Henning Bagger/AP/TT

Under handbolls-EM i Danmark råder mycket strikta regler. Ingen i den svenska truppen, varken spelare, ledare eller annan personal, får träffa någon annan än varandra. Och de får bara röra sig mellan arenorna och hotellen.

Men under tisdagen fick det svenska laget göra en efterlängtad utflykt.

Annons

– Vi har varit ute i en park idag och kunde vara ute ett tag. Det var nog bra, balsam för själen, säger svenska förbundskaptenen Tomas Axnér.

Men det är som sagt inte bara att spatsera ut från hotellet bland alla andra människor.

– Det var en timme dit i buss. Det var inga andra där. Tyskland var där när vi kom sedan var Rumänien in en sväng. Sedan mötte vi Norges bussar.

"Blev rätt skoj"

I flera spelares sociala medier kunde man se klipp på lyckliga lagkamrater som klev ur bussen och glatt sprang till klätterställningar och andades in frisk luft.

– Det var en slags familjepark med klätterställningar, hoppnät och rutschkanor, det var rätt trevligt faktiskt. Det blev rätt skoj, säger Axnér.

På plats i parken var det lite diverse upplägg för spelarna.

– Vi hade lite olika upplägg. De som spelat mindre sprang intervaller med Johanna (Wiberg, assisterande förbundskapten) och sedan var det många som bara strosade runt och några joggade. Det blev en bra utflykt efter behov och dagsform och fysisk status.

Tillverkade cigaretter

Men svenskorna har också tagit till speciella metoder för att ta sig ut i friska luften vid hotellet.

– VI fick höra att man bara fick gå ut om man rökte. Ingen av oss röker men vi tänkte att vi får väl börja med det då. Så vi gjorde cigaretter av tejp och te. Men sedan fick vi höra att man visst fick gå ut, så det var lite överjobb. Men det var lite roligt, berättar vänsternian Jamina Roberts.

För Sveriges del fortsätter handbolls-EM på torsdag då man inleder huvudrundan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons