Annons

Svenska mardrömmen – sträcka för sträcka

Sverige gick in som guldfavorit i VM-stafetten – men loppet förvandlades till en mardröm.
Så här såg misslyckandet ut – sträcka för sträcka.
Skidor • Publicerad 4 mars 2021
Charlotte Kalla hade en tuff dag på stafetten i VM.
Charlotte Kalla hade en tuff dag på stafetten i VM.Foto: Adam Ihse/TT

+ Första sträckan: Jonna Sundling

Sundling, som tagit dubbla sprintguld tidigare i mästerskapet, hängde med bra i början och såg till att Sverige ledde efter halva första sträckan. Men hon tappade i de tuffa backarna på andra varvet och fick släppa tätgruppen med Norge i spetsen. Vid växling var hon 12,5 sekunder efter ledningen.

Annons

Växlade som: 6:a, 12,5 sekunder efter.

+ Andra sträckan: Charlotte Kalla

Det var tydligt redan från början att detta inte var Kallas dag. Hon släppte Tyskland, USA och Schweiz förbi sig nästan omgående – och sedan blev det bara värre. Hon hade dåligt fäste i backarna, och formen hon visat tidigare i VM var som bortblåst. När Kalla växlade hade Sverige 1.40 upp till ledande Norge, och mer än minuten upp till pallplats.

Växlade som: 9:a, 1.39 sekunder efter.

+ Tredje sträckan: Ebba Andersson

Ebba Andersson, som tagit två brons tidigare i VM, gjorde en stabil sträcka även om hon tappade på täten. Hon tappade 20 sekunder mot norska Therese Johaug, men lyckades föra upp Sverige till en sjunde plats inför sista sträckan.

Växlade som: 7:a, 2.00 efter.

+ Fjärde sträckan: Frida Karlsson

Karlsson hade hoppats på en guldjakt, men gick ut i ingenmansland. Även Karlsson körde stabilt på sin sträcka utan att bränna ut sig. Hon lyckades ta sig förbi det schweiziska laget, men roligare än så blev det inte. Sverige gick i mål som sexa, hela två minuter efter guldmedaljörerna Norge, och mer än en minut upp till bronsplats.

Gick i mål som: 6:a, 2.00 efter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons