Annons

Svenskduon hyllades: "De är irriterande bra"

David Åhman, 20, och Jonatan Hellvig, 21, har charmat beachvolleybollvärlden.
På lördagen var svenskduon nära en ny skalp – men fick till slut stryk av norrmännen Anders Mol och Christian Sørum i finalen.
Beachvolley • Publicerad 6 november 2022
Jonatan Hellvig (bilden) och David Åhman föll med 0–2 i set mot norrmännen Anders Mol och Christian Sørum. Arkivbild.
Jonatan Hellvig (bilden) och David Åhman föll med 0–2 i set mot norrmännen Anders Mol och Christian Sørum. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

De norska världsettorna, som Åhman/Hellvig slog i EM-semifinalen i somras, vann finalen i veckans världstourtävling, på den högsta nivån, i Kapstaden med 2–0 i set.

Men överlägsna var norrmännen inte.

Annons

Mol/Sørum vann med 21–19 i första set, samma siffror blev det även i andra.

– En av de bästa matcherna den här säsongen. De är så unga och talangfulla, så irriterande att spela mot. De är irriterande bra. Vi ser fram emot många fajter mot dem i framtiden, all kredd till dem, säger Mol om Åhman/Hellvig i Viaplays sändning.

Åhman/Hellvig är i nuläget tolva på världsrankningen, men lär inom kort få en högre placering än så.

Det senaste halvåret har svenskduon etablerat sig i den absoluta världstoppen. I augusti vann duon EM-guld i München och så sent som den gångna helgen vann Åhman/Hellvig en turnering på den näst högsta världstournivån i Dubai.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons