Annons

Svenskorna långt ner på världslistan

Fotboll • Publicerad 11 december 2020
Magdalena Eriksson under den senaste landslagssamlingen i november.
Magdalena Eriksson under den senaste landslagssamlingen i november.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

De svenska fotbollsstjärnorna hamnade långt ner på listan över världens 100 bästa kvinnliga fotbollsspelare, som den brittiska tidningen The Guardian presenteras.

Bästa svenska är Guldbollenvinnaren, landslagsmittbacken Magdalena Eriksson, på 25:e plats. Kosovare Asllani är på 35:e plats, Caroline Seger på 64:e, Sofia Jakobsson på 69:e, Nilla Fischer på 78:e, Anna Anvegård på 85:e och Pauline Hammarlund på 99:e plats.

Magdalena Erikssons sambo, den danska anfallaren Pernille Harder, är topprankad. Hon liksom Eriksson spelar i Chelsea. The Guardian rankar ytterligare två Super League-spelare som tvåa och trea. Den nederländska anfallaren Vivianne Miedema som spelar i Arsenal är tvåa och den brittiska försvararen Lucy Bronze, Manchester City, är trea.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons