Annons

Svenskt i topp i Tiomilakavlen

Det var svenskt i topp tre när herrklassen i orienteringstävlingen Tiomila avgjordes i Ånnaboda utanför Örebro tidigt på söndagen.
Albin Ridefelt från Uppsalaklubben OK Linné var först över mållinjen på sista sträckan.
Orientering • Publicerad 8 maj 2022
Albin Ridefelt var snabbast i herrarnas Tiomila. Bilden togs vid en tidigare tävling, World Cup i Idre fjäll i augusti i fjol.
Albin Ridefelt var snabbast i herrarnas Tiomila. Bilden togs vid en tidigare tävling, World Cup i Idre fjäll i augusti i fjol.Foto: Nisse Schmidt/TT

Gustav Bergman, från Nackaklubben OK Ravinen, kom tvåa, 46 sekunder efter.

Ridefelt hade nästan tre minuters försprång på Bergman inför den tionde och avslutande sträckan – och lyckades hålla undan.

Annons

"Det var väldigt stressigt att ha Gustav jagande. Jag visste att han har någon minut att plocka på mig och han är bäst i världen på det här. Det är klart att jag var nervös för att han skulle komma ikapp men jag fokuserade på mitt och gjorde ett väldigt bra lopp", säger Albin Ridefelt i ett pressmeddelande från Svenska Orienteringsförbundet.

På tredje plats, drygt tre minuter efter segraren, kom Max Peter Bejmer som tävlar för förhandsfavoriten IFK Göteborg Orientering.

Detta var första gången på tre år som tävlingen arrangeras. Tidigare år har coronapandemin satt stopp för evenemanget.

Till årets herrtävling var drygt 300 lag anmälda. Damtävlingen lockade lika många lag, medan ungdomsklassen hade 265 anmälda lag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons