Svensktalang debuterade när Mourinho såg rött

Benjamin Tahirovics debut i Serie A blev stökig, intensiv och dramatisk. Den svenske 19-åringen byttes in när Roma jagade kvittering hemma mot Torino.
Fotboll • Publicerad 13 november 2022
Det blev oavgjort för Roma mot Torino i Benjamin Tahirovics Serie A-debut.Foto: Alfredo Falcone/AP/TT

Tahirovic, som kom till Roma från Vasalund 2020, byttes in i 69:e minuten och fick vara med om några högdramatiska minuter.

Roma i underläge var frustrerat och i 89:e minuten fick den svenske mittfältaren gult kort efter att ha stoppat en kontring. Då gick topplocket på Jose Mourinho.

Romatränaren var rasande på domaren, skrek några väl valda ord och fick syna det röda kortet.

Dessförinnan hade Romas argentinske anfallare Paulo Dybala dragits ner i straffområdet av Karol Linetty. Men någon straff blev det inte vilket byggde på frustrationen.

Men en poäng skulle det bli för Roma – trots att Andrea Belotti missade en straff på tilläggstid. För i matchens sista minut slog Nemanja Matic till och sköt in returen på Dybalas ribbträff till slutresultatet 1–1.