Annons

Svensson handbollslandslagets målvaktstränare

Handboll • Publicerad 4 mars 2021
Tomas Svensson tar över som målvaktstränare i herrarnas handbollslandslag. Arkivbild.
Tomas Svensson tar över som målvaktstränare i herrarnas handbollslandslag. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

En gammal landslagslegendar ersätter en annan. Tomas Svensson, 53 år, tar över uppdraget som målvaktstränare för Sveriges handbollsherrar efter att Mats Olsson tackat för sig i samband med VM i Egypten.

Svensson, som gjorde 330 landskamper som spelare och bland annat vann två VM-guld, har de senaste åren bland annat jobbat med Island.

Annons

"Jag har trivts så otroligt bra med det isländska landslaget så på så sätt var det svårt att bryta upp. Samtidigt är det skönt när beslutet är fattat och Sverige är Sverige, jag har upplevt så otroligt mycket glädje med landslaget under åren och tror verkligen på det kommande samarbetet med såväl ledarna som målvakterna i landslaget", säger han till handbollslandslagets hemsida.

Kontraktet börjar formellt gälla i sommar, men redan nästa vecka finns Tomas Svensson – med Islands goda minne – med när Sverige spelar både EM- och OS-kval.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons