Annons

Sverige föll mot Schweiz efter jättemiss

Curling • Publicerad 3 april 2022
Svenske skippern Niklas Edin i matchen mot Nederländerna. Arkivbild.
Svenske skippern Niklas Edin i matchen mot Nederländerna. Arkivbild.Foto: John Locher/AP/TT

Lag Niklas Edin förlorade andra matchen i curling-VM – efter att haft ledningen med 6–2 mot Schweiz efter fem omgångar, men sedan tappat viktiga poäng i slutomgångarna. Schweiz vann till slut med 8–7 efter att ha snott två poäng från Sverige i den sista omgången.

Matchens sista sten var svensk – och den curlade över rejält, åkte ut och tog dessutom med sig den svenska poängstenen som låg i bo. Kvar blev bara två schweiziska stenar – och två poäng till Schweiz.

Annons

De svenska herrarna, som är regerande världsmästare, inledde VM med seger mot Nederländerna natten till söndag, svensk tid.

Härnäst väntar match mot Italien klockan 23.00 i kväll, svensk tid.

Totalt 13 lag deltar i VM. Först spelas en grundomgång där alla möter alla. Sedan väntar slutspel, med start nästa helg. Ettan och tvåan efter grundserien går direkt till semifinal, medan lag placerade på platserna tre till sex gör upp i kvartsfinaler.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons