Sverige förlorade trots upphämtningen i EM

Handboll • Publicerad 8 november 2022
Det blev ingen succé för Linn Blohm, Jenny Carlson och Anna Lagerquist och de andra i det svenska landslaget i EM-matchen mot Danmark.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Seger mot Danmark och Sverige skulle gå till mellanrundan i handbolls-EM med full pott.

I stället blev det förlust i det skandinaviska derbyt, 23–25. Sverige klarade dock att ta förstaplatsen i gruppen och inleder mellanrundan mot Norge, som vann grupp A, på lördag.

Sverige hade oerhört svårt att göra mål i första halvlek, framför allt storspelade den danska målvakten Sandra Toft, och Danmark gick till pausvila med 13–5. I den andra halvleken satte förbundskaptenen Tomas Axnér in sin dotter Tyra, mästerskapsdebutant, som gjorde nio mål.

– Överjordiskt bra, säger expertkommentatorn Claes Hellgren i TV6.