Annons

Sverige mot Danmark i Nations League-genrep

Fotboll • Publicerad 8 juli 2020
Sveriges Victor Nilsson Lindelöf följs av Dansken Nicolai Jørgensen under landskampen 2018.
Sveriges Victor Nilsson Lindelöf följs av Dansken Nicolai Jørgensen under landskampen 2018.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sverige och Danmark skulle ha mötts i juni, inför EM, som sedan flyttades ett år framåt. Men det blir ändå ett möte mellan de skandinaviska fotbollslandslagen i år.

Den 11 november ska herrlagen mötas på Bröndby stadion i Köpenhamn. Enligt Danmarks fotbollsförbund är det inte klart om man kommer att kunna ha publik på läktarna.

Annons

Matchen blir den första av tre under samlingen för Janne Anderssons lag som sedan spelar Nations League-matcher mot Kroatien hemma den 14 november och Frankrike borta den 17 november.

Landslagets första match efter coronapandeminutbrottet blir mot Frankrike, i Nations League, på Friends arena den 5 september.

Senast som Sverige och Danmark möttes var i juni 2018, under uppladdningen inför VM, och matchen slutade 0–0.

Grannländerna har mötts 107 gånger tidigare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons