Säsongens första skidstafett, på herrsidan, blev en norsk-rysk uppgörelse i världscupen i Lillehammer. Sverige kom sexa.
Skidor • Publicerad 5 december 2021
William Poromaa under stafetten i Lillehammer.
William Poromaa under stafetten i Lillehammer.Foto: Fredrik Varfjell/NTB/TT

Norges förstalag, med Johannes Høsflot Klæbo på slutsträckan, vann spurtuppgörelsen med ryssen Sergej Ustiugov. I mål var skillnaden 0,2 sekunder.

– Det var mycket tufft, förhållandena var tuffa och Sergej var mycket stark. Det var en bra fajt och kul att komma först över mållinjen och vinna som lag, säger Klæbo i segerintervjun.

Norges tredjelag kom trea, 1,2 sekunder efter och Rysslands förstalag kom fyra, ytterligare två tiondelar bakom.

Italien kom femma, drygt 55 sekunder efter, och Sveriges förstalag, med William Poromaa på slutsträckan, kom sexa, ytterligare tre sekunder efter.

I laget körde även Fredrik Jonsson, Calle Halfvarsson och Leo Johansson.

Halfvarsson förde upp laget sex placeringar, till sjätte plats, och tog in elva sekunder på täten på sin andrasträcka. Han var betydligt gladare än efter fredagens 15 kilometer där han kom på 40:e plats.

– Det kändes bättre i dag och jag kunde gå på bättre på sista varvet. I dag hade jag riktigt bra grejer under fötterna. Det var ett rejält steg framåt, ett bra kvitto, säger han till TV6.

Det ofullständiga andralaget, med Fredrik Andersson, George Ersson och Johan Herbert, klev av efter tre sträckor.