Annons

"Skönt att få spöa de bästa"

Lag Viljo Petersson-Dahl har fått en fin start på Paralympics-curlingen. Under söndagen blev det en ny seger, med 5–1 mot Kina.
Curling • Publicerad 6 mars 2022
Viljo Petersson-Dahl. Arkivbild.
Viljo Petersson-Dahl. Arkivbild.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

När lagen möttes i VM-finalen i fjol vann Kina.

Lag Petersson-Dahl, som utöver skippern består av Ronny Persson, Mats-Ola Engborg, Kristina Ulander och Sabina Johansson, ser dagens seger mot hemmanationen som en bedrift i och med att man besegrade världsmästarna, säger Persson.

Annons

– Vi tänker på att Kina är extremt duktiga. Det är alltid roligt att spela mot riktigt duktiga lag.

Persson, som kände att han inte presterade som önskat i premiärmatchen mot Schweiz, tar med sin en bra känsla från Kina-segern.

– Det var lite jobbigt tycker jag. Men att få gå in och göra en riktigt bra match mot Kina kändes oerhört viktigt och det bådar gott för framtiden.

Sverige vann även den första gruppspelsmatchen mot Schweiz under lördagen, med 9–2.

I morgon, måndag, tar sig det svenska laget an Lettland och Kanada.

– Vi har sagt att vi inte ska titta framåt. Vi spelar den matchen vi har framför oss och gör den så bra som det går att göra, säger Persson och fortsätter:

– Nu ska vi smälta att vi tog världsmästarna. Vi spelade bra och vi ska suga i oss de positiva sakerna vi gjorde.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons